Μαθήματα κοπτικής ραπτικής και ομαδικός βιασμός



Επιστρέφοντας πίσω στο 1963, η κοπτική και ραπτική ήταν δεξιότητες απαραίτητες για την επιβίωση, μαζί με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, μια (ποδήλατη) ραπτομηχανή Singer. Ο τοπικός αντιπρόσωπος της Singer, μαζί με την πώληση ραπτομηχανών προσέφερε και μαθήματα κοπτικής και ραπτικής.

Οι δασκάλες που έκαναν τα μαθήματα αυτά, πέρα από τα μαθήματα της Κύμης, έκαναν και μαθήματα στα υπόλοιπα χωριά ανάλογα με τα τμήματα που συμπληρώνονταν. Θα ασχοληθούμε με την δασκάλα, με καταγωγή από την βόρεια Ελλάδα, που έμενε στους Καλημεριάνους (στου Καλύβη), στην οποία είχε παραχωρηθεί άλογο για τις μετακινήσεις της, κάτι σαν σημερινό εταιρικό αυτοκίνητο.

Οι Μπαρούμης και Βαρλάμος έχοντας παρακολουθήσεις τις ημέρες και ώρες που γίνονταν μαθήματα στους Ανδρωνιάνους και το δρομολόγιο της δασκάλας, της έστησαν "καρτέρι". Την στιγμή που πέρασε από κοντά τους, την κατέβασαν από το άλογο και την βίασαν.

Παρά την γενική κατακραυγή στα πρόσωπα των δραστών του προμελετημένου αυτού εγκλήματος, δεν κινήθηκε διαδικασία δίωξης. Η δασκάλα μόλις συνήλθε από το σοκ της επίθεσης και βιασμού, εγκατέλειψε την περιοχή και επέστρεψε στην Αθήνα.

Εις μνήμην της Δασκάλας.



Πηγή φωτογραφιών


Σχόλια