ΛΑΡΚΟ στο Μετόχι - Βίταλο το 2006




 Την 1η Οκτωβρίου 2007 στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης συζητήθηκε η άδεια της εταιρείας ΛΑΡΚΟ ΕΥΒΟΙΑΣ, για έρευνες με γεωτρήσεις και ακολούθως εξορύξεις σιδηρονικελιούχου κοιτάσματος στις τοποθεσίες Φτεράδα, Κοτρώνα και Κατάβολος στην ευρύτερη περιοχή του Μετοχίου, σε έκταση μεγαλύτερη από 20.000 στρέμματα.

18 μήνες μετά την γνωστοποίηση από την Περιφέρεια, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα την μη εγκατάσταση της ΛΑΡΚΟ για τις παραπάνω δραστηριότητες, ως επίσης την μη εγκατάσταση και στο μέλλον οποιασδήποτε άλλης εταιρείας με παρεμφερή σκοπό. 

Ο Δήμαρχος Δημ. Θωμάς  διαβεβαίωνε ότι δεν γνώριζε για το θέμα, αλλά στην συνέχεια παραδέχτηκε ότι το έγγραφο της Νομαρχίας της 15/5/2006 είχε καταχωρηθεί στο βιβλίο εισερχομένων, αλλά ξεχάστηκε, με αποτέλεσμα να μην κατατεθεί έγκαιρα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Γραμματεία της Νομικής Επιτροπής και να εκλαμβάνεται ως θετική.

Η Νομαρχία θεώρησε ότι ο Δήμος Κύμης δεχόταν την δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ και στην συνεδρίαση της 16/6/2006 πήρε θετική απόφαση, την οποία έστειλε στην Περιφέρεια Δασών και δόθηκε ακολούθως η άδεια να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Η συνέχεια δόθηκε στο ΣτΕ από την Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης...

Οι κάτοικοι κυρίως από το Βίταλο, που θέλουν την εγκατάσταση της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή μας, πρέπει να τύχουν σωστής ενημέρωσης για τις ανεπανόρθωτες επιπτώσεις της δραστηριότητες αυτής.



Πηγή

Εφημερίδα "η φωνή των Ανδρονιάνων"

Σχόλια