Η αναρριχητική δραστηριότητα στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας ξεκίνησε σχετικά πρόσφατα, την άνοιξη του 1992, με 3 παραδοσιακές διαδρομές που ανοίχτηκαν στην περιοχή του χωριού Βρύση με μπροστάρηδες τους Νίκο Βουτυρόπουλο και Γιάννη Σπίνο.
Το καλοκαίρι του 1993 ανοίχτηκαν άλλες 2 παραδοσιακές διαδρομές από τους αδελφούς Βουτυρόπουλους και τον Σταύρο Μωραϊτίνη, ενώ άλλη μια το φθινόπωρο από τον Θανάση Αβραμόπουλο.
Σε λιγότερο από 2 χρόνια ο Διονύσης Στραβογένης άνοιξε μια παραδοσιακή γραμμή στην ίδια περιοχή του φαραγγιού μαζί με τον Δήμο Τσορμπανάκη και την Δήμητρα Χατζή, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε να εξοπλίζει το πρώτο πεδίο αθλητικού χαρακτήρα στο όρος Καλλιμάνι (Οκτωνιά).
Η δραστηριότητα συνεχίστηκε ενώ ταυτόχρονα πήρε τη σκυτάλη ο Γιώργος Ποθητάκης, ο οποίος στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του ’00 άνοιξε μια παραδοσιακή διαδρομή και κατόπιν εξόπλισε το αθλητικό πεδίο κοντά στο χωριό Βρύση.
Ελάχιστο χρόνο μετά, ο ντόπιος Αποστόλης Κατσιπουρνάς ξεκίνησε να ανοίγει διαδρομές κοντά στο χωριό Λοφίσκος για να καλύψει τις προπονητικές του ανάγκες.
Ακολούθησε ο Γιώργος Ρούσαλης, ο οποίος εξοπλίζει το αθλητικό πεδίο «Κατάβολο» στην ομώνυμη τοποθεσία ανάμεσα στα χωριά Βίταλα και Μετόχι.
Περισσότερα στο climb in Kymi
Ενημέρωση 25/01/2024
Κάπου εκεί λοιπόν σε λίγο θα αγναντεύουν έναν ιστό 60 μέτρα.
Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι. Γιατί θα μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνουν ανεμογεννήτριες των 150 μέτρων μαζί με τα τσιμέντα, δρόμους, καλώδια, οικίσκους κλπ έργα. Ίσως έτσι οι Μακρυχωρίτες που είπαν δεν μας νοιάζει ("να βάλουν 35α/γ" είπε κάποιος επί λέξει...), να αρχίσουν να το ξανασκέφτονται. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα χωριά της γύρω περιοχής... και βέβαια για τα Μανίκια που νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να έρχονται οι αναριχητές όταν θα έχει καταστραφεί ο τόπος τους...
https://eteriaperivallontoskimis.blogspot.com/2024/01/blog-post_24.html?m=1
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου