Βόρεια Εύβοια, το δεύτερο μέρος του Σχεδίου: “Πάρτυ Συνεργειών”



Ύστερα από πολύ κόπο, και αμέτρητες ώρες στους υπολογιστές, είμαστε επιτέλους σε θέση να ξεκινήσουμε τις προβολές του 2ου μέρους του ντοκιμαντέρ Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο, όπως υποσχεθήκαμε.

Το πρώτο μέρος, αφού παρουσιάστηκε σε διαδικτυακές και δια ζώσης προβολές, ανέβηκε στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=JLJT7dpqyHs&t=824s) στις 29 Απριλίου, και έχει ήδη φτάσει τις 320.000 προβολές. Σε αυτό, παρουσιάσαμε το «Πώς» κάψανε τη Βόρεια Εύβοια, όπως μας είπαν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής, μάρτυρες της καταστροφής. Στο 2ο μέρος θα αποδείξουμε, μέσα από την έρευνά μας, με στοιχεία και αναλύσεις, πρόσθετες μαρτυρίες και ντοκουμέντα, το «Γιατί». Με απλά λόγια, θα αναδείξουμε τις προθέσεις για την βόρεια Εύβοια (και όχι μόνο) καθώς και τον υπάρχοντα σχεδιασμό για την επίτευξή τους.

Το 2ο μέρος του ντοκιμαντέρ έχει τίτλο, «Πάρτυ Συνεργειών» και οι προβολές δια ζώσης θα ξεκινήσουν από τις 22 Ιουνίου, με δύο προβολές στην Αθήνα, στα μέρη που μας έκαναν την τιμή να παρουσιάσουμε το 1ο μέρος του ντοκιμαντέρ για πρώτη φορά, στην Ακαδημία Πλάτωνος με τους Support Earth, και στο αυτοδιαχειριζόμενο Εμπρός – χώροι που, όπως και η Εύβοια, κινδυνεύουν από τα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Στη συνέχεια, το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στα χωριά της Εύβοιας όλο το καλοκαίρι, αλλά και τον Σεπτέμβρη σε περιοχές εκτός Εύβοιας (ήδη κανονίζονται προβολές στην Κρήτη), πριν αναρτηθεί και αυτό ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Όποια ομάδα ή στέκι θέλει να διοργανώσει μία προβολή, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσα από την ιστοσελίδα μας: www.tosxedio.com Στο μεταξύ, το πρώτο μέρος είναι ελεύθερο προκειμένου να γίνουν προβολές παντού. Οι προβολές αυτές έχουν στόχο την ενημέρωση των συμπολιτών μας, καθώς και την στήριξη του ντοκιμαντέρ. Είναι σημαντικό να ενημερωθούν όλοι ότι η κατάσταση όσον αφορά την προετοιμασία για τη νέα αντιπυρική περίοδο είναι ίδια ή και χειρότερη από πέρυσι, και θα πρέπει να είναι όλοι σε επιφυλακή για να γλιτώσουν τον τόπο τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται στις δωρεές όλων σας προκειμένου να καλύψει τα έξοδά της. Ειδικά για το 2ο μέρος, που δεν ήταν εξ αρχής προγραμματισμένο, η οικονομική σας στήριξη είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα κόστη δημιουργίας του. Είτε μέσω των προβολών, είτε μέσα από το PayPal (μέσα από την ιστοσελίδα μας), μπορείτε να συνεισφέρετε για την προσπάθειά μας με το ελάχιστο που μπορείτε.

Ακολουθεί το ημερολόγιο των ήδη προγραμματισμένων προβολών. Αυτός ο κατάλογος θα ενημερώνεται καθώς θα κλείνουν και νέες ημερομηνίες. Σύντομα θα ανακοινώσουμε τις ημερομηνίες για Γούβες, Πευκί, Αγία Άννα, Λίμνη, Ροβιές, Κουρκουλούς, Σέτα.

  • 22 Ιουνίου, 9μμ, πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος

(Αθήνα, Κολωνός, διοργάνωση Support Earth)

  • 23 Ιουνίου, 9:30, θέατρο Εμπρός

(Αθήνα, Ψειρή, διοργάνωση Εμπρός)

  • 25 Ιουνίου 9μμ, Βασιλικά Ευβοίας

(Ξουτκά, 1,5 χιλ Βασιλικών-Ιστιαίας)

  • 1 Ιουλίου, 9μμ, Χαλκίδα

(Κινηματογράφος ΡΕΞ, στο πλαίσιο του 2ου περιβαλλοντικού φεστιβάλ Χαλκίδας, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, Ποδηλάτες Χαλκίδας)


Πηγή

https://tosxedio.com/06/2022/443/voreia-evvoia-to-deftero-meros-tou-schediou-party-synergeion/



Σχόλια