Πάμε, τώρα, να κάνουμε ένα μάθημα Αστρονομίας, με οδηγό μας το αγαπημένο Stellarium.
Σας δείχνω κι εδώ ένα κομμάτι του ουρανού, με σημειωμένους τους μεγαλύτερους αστερισμούς. (Μερικούς δεν τους έχω σημειώσει: τον Κόρακα, τον Κρατήρα -δηλαδή το κύπελλο-, τον Εξάντα. Φαίνονται, ωστόσο, ποιοί είναι ποιοί, από τα σχήματά τους.)
Η κίτρινη κουκκίδα (την οποία σημαδεύει το βέλος του Τοξότη) είναι το λεγόμενο Γαλαξιακό Κέντρο· δηλαδή η μαύρη τρύπα, περί την οποία περιστρέφεται ολόκληρος ο Γαλαξίας μας.
Οι Μάγιας την αποκαλούσαν (αυτήν, όπως κι ένα φοβερό σπήλαιο κάπου στη χώρα τους) Τσιμπάλμπα Μπέ, καί τη φοβόντουσαν. Τη θεωρούσαν κάτι σαν την Κόλαση.
Αυτά, όσον αφορά καί το σύντομο μάθημα Αστρονομίας.
Εντάξει, δεν είναι ακριβής η αντιστοιχία, αλλά η πλάτη του Κενταύρου είναι ο Μαλιακός Κόλπος. Καί, λογικά, ο -επίσης κένταυρος- Τοξότης ακουμπάει απάνω στο βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο.
Η Εύβοια είναι η Ύδρα. Καί… μήπως θυμάστε εκείνες τις πληροφορίες γιά το «μαγνητικό τούννελ» που ξεκινάει από Νέα Μάκρη / Πεταλιούς; Πού βρίσκονται οι Πεταλιοί; ξέρετε καλά Γεωγραφία; Πού σημαδεύει το κεφάλι της νεροφίδας (Ύδρας) ;
Η Σκύρος είναι ο Λέων, κι έχει καί μιά μικρή ομοιότητα. Η Αλόννησος με το βορειοανατολικό της νησί, που λέγεται Κυρά-Παναγιά, σχηματίζουν τον αστερισμό της Παρθένου. Το βλέπετε το αριστερό χέρι της Παρθένου (θεάς Αθηνάς / Παναγίας), που κρατάει το στάχυ; είναι τα νησάκια στα ΝΑ της Αλοννήσου.
Η Σκόπελος είναι ο Ζυγός.Η Σκιάθος, με ένα κομμάτι του νοτίου Πηλίου (το Τρίκερι) είναι ο Σκορπιός. Τη βλέπετε την ουρά του Σκορπιού στο Τρίκερι;
Έ, λοιπόν, τούτων ειπωθέντων, πούουουουου πέφτει το Γαλαξιακό Κέντρο; Το βρήκατε! Πέφτει επάνω στο Νεοχώρι Πηλίου, στο …παράρτημα του Σέρν!!!!!
Νά γιατί το φτιάξανε εκεί!
Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι η προβολή του ουρανού επί Γής δεν είναι μία. Είναι πολλές, καί πολλές φορές αλληλεπικαλυπτόμενες. Δηλαδή, το: «Όπως επάνω, έτσι καί κάτω!» έχει πολλές ερμηνείες / εφαρμοστικές εικόνες. Ειδικά στην Ελλάδα.
Εάν οι αρχαίοι ημών, ή όποιοι άλλοι, ήθελαν να φτιάξουν μιά ερμητική / αποκρυφιστική προβολή ενός αστερισμού επί Γής (κυρίως, γιά να τραβήξουν / εκμεταλλευτούν την αιθερική ενέργεια του αστερισμού), έφτιαχναν κάποια μνημεία σε ανάλογες θέσεις με τα άστρα του αστερισμού. Οπότε, «όπως επάνω, έτσι καί κάτω».
Τώρα, η μελέτη αυτών των αντιστοιχιών είναι μεγάλη σεντόνα, κι έχει τα μυστικά της – στα οποία δεν θέλω να υπεισέλθω. (Σιγά μην ανοίξω τα μάτια των διαφόρων ξένων «αρχαιολογικών σχολών» -διάβαζε: «αρχαιοκαπηλικών»-, ή διαφόρων άλλων πονηρών! Σιγά μην τους δώσω έτοιμα τα δομικά μυστικά, να πάνε να βρούν τα σημεία της προβολής που δεν βρήκαν ακόμη, καί να τσουρνέψουν κι ό,τι βρούν εκεί!)
Εδώ, όμως, κανείς αρχαίος ημών δεν έφτιαξε την αντιστοιχία αυτή!
Την έφτιαξε η ίδια η Φύση!!!… κι αυτή είναι η διαφορά πχ με τις πυραμίδες της Γκίζας / ζώνη του Ωρίωνα.
[Μην ξεχνάτε, ο ζωδιακός ισχύει σε χρονικό διάστημα μείον 200,000 χρόνια απ’ την εποχή μας, έως σύν 200,000 χρόνια. Πρίν καί μετά απ’ αυτό το διάστημα, τα άστρα των αστερισμών του βρίσκονται πολύ εκτός θέσεως / εκτός σχήματος των (καί σημερινών) ζωδιακών αστερισμών.]
Τ’ ειν’ ο χρόνος; τί ακριβώς είναι ο χρόνος; Ξέρει κανείς;
Καί γιατί πρέπει όλα τα (με την ευρεία έννοια) έμβια όντα να τον βιώνουν / αισθάνονται τον χρόνο όπως ακριβώς εμείς, οι καθημερινοί άνθρωποι;
Μπορώ να σας λύσω την απορία, του γιατί η αντιστοιχία δεν είναι ακριβής. (Άσε που είναι κι ελλιπής: πού είναι οι προβολές των Κόρακα / Κρατήρα / Εξάντα, ανάμεσα Εύβοια καί Σκύρο; απλά, δεν υπάρχουν.)
Χμμμ… η όλη φάση μοιάζει κάπως σαν τα όνειρα: όταν ονειρεύεσαι, κατά κανόνα βλέπεις συγκεχυμένο περιβάλλον, συγκεχυμένες μορφές… ο ονειρικός χρόνος μοιάζει να κάνει κόλπα – πότε επιταχύνεται τρομερά, πότε κολλάει σα βαλτόνερα.
Σπάνια βλέπεις καθαρά όνειρα· εννοώντας: τόσο καθαρά, όπως βλέπουμε τα πάντα στην ξύπνια πραγματικότητα.
Θα λέγαμε, λοιπόν, κάπως απλοϊκά (αλλά αρκετά ποιητικά) ότι η Ελλάδα στο συγκεκριμένο μέρος είναι ένα όνειρο της Φύσης· ένα είδωλο μέσα σε σπασμένο καθρέφτη. Καί δεν νομίζω ότι τέτοια «όνειρα» επισυμβαίνουν σε πολλές άλλες περιπτώσεις επάνω στον πλανήτη μας.
Αυτό ακριβώς το πολύ σπάνιο φαινόμενο πήγαν να εκμεταλλευτούν οι Σερνατζήδες με το Νεοχώρι. Αυτό πήγαν να κάνουν: να τραβήξουν αυτή την «ονειρική» ενέργεια.
Υγ: Από πού ήρθε πραγματικά η εντολή (διότι περί εντολής επρόκειτο) γιά το στήσιμο του παραρτήματος. Καί με ποιόν σκοπό! Να γίνουν κάποιοι θεοί; να πνιγούν στο χρυσάφι; (Μην ξεχνάτε τον γάμο Πηλέα-Θέτιδας εκεί λίγο παρακάτω, καί το μήλο της Έριδος.) Να γυρίσουν τον χρόνο πίσω;
Το ρητό: «Όπως επάνω, έτσι καί κάτω!», είναι πασίγνωστο. Λέγεται πως γιά πρώτη φορά βρέθηκε αναγραμμένο -έστω καί στο περίπου- στη λεγόμενη «σμαράγδινη πλάκα» (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Emerald_Tablet) ένα μεσαιωνικό ( ; ) αποκρυφιστικό κείμενο αγνώστου προελεύσεως. Απήχηση αυτού αποτελεί ξεκάθαρα καί το χριστιανικό: «…Ως εν ουρανώι καί επί της Γής!»
Εν πάσει περιπτώσει, έχουμε δεί πολλές συνειδητές ανθρωπογενείς εφαρμογές του, όπως πχ απεικονίσεις αστερισμών με σειρά πυραμίδων (σημειωτέον, πολύ αρχαία πρακτική!), αλλά έχουμε δεί καί μία «φυσική» ( ; ) εφαρμογή του, τελείως ανεξήγητη γιά τους πολλούς.
Φαίνεται καθαρά ότι η περιοχή των τέως νομών Μαγνησίας / Φθιώτιδας / Εύβοιας, μαζί με Βόρειες Σποράδες καί Σκύρο, αποτελούν καθαρά απεικόνιση επί εδάφους των αστερισμών από Λέοντα μέχρι καί Τοξότη, συν της Ύδρας από κάτω (Εύβοια), συν του Κενταύρου.
Επισημαίνω γι’ ακόμη μία φορά, ότι ειδικά στον Ελλαδικό χώρο οι τεχνητές απεικονίσεις αστερισμών είναι πολλαπλές· γι’ αυτό, μή δίνετε ιδιαίτερη σημασία σε διαφόρους, που βγάζουν βιβλία καί ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν πχ πλήρεις ζωδιακοί κύκλοι (διαφόρων μεγεθών) με κέντρο την Αθήνα, κλπ κλπ… αλλά νομίζουν πως η ανακάλυψή τους είναι μοναδική. Δεν είναι. Να ξέρετε, όμως, ότι ούτε οι «φυσικές» απεικονίσεις (όπως αυτή, του άρθρου) είναι μοναδικές.
Τέλος, να γνωρίζετε ότι τόσο οι τεχνητές απεικονίσεις, όσο καί οι «φυσικές», σε αναρίθμητες περιπτώσεις (ίσως καί όλες) είναι αλληλοκαλυπτόμενες. Δηλαδή, ένα πχ μενίρ (ναί, υπάρχουν καί στην Ελλάδα!) συμμετέχει ως απεικόνιση άστρου τόσο στον άλφα αστερισμό, όσο καί στον βήτα – καί ούτω καθ’ εξής… χωρίς, πάλι, αυτοί οι αστερισμοί απαραίτητα να είναι γειτονικοί.
Είχαμε πεί ότι -συμφωνα με την ουράνια απεικόνιση που δείξαμε, έστω καί στο περίπου- επάνω στο ταπεινό Νεοχώρι Πηλίου προβάλλεται το γαλαξιακό κέντρο: η φοβερής ενέργειας μαύρη τρύπα, που οι Μάγιας τη φοβόντουσαν (ως ταυτόσημη της Κόλασης) καί την ονόμαζαν Τσιμπάλμπα.
Έ, λοιπόν! Το γαλαξιακό κέντρο βρίσκεται …στο κέντρο του γαλαξία μας!!!!
Ταυτολεξία; περιττολογία;
Όχι! Διότι πρέπει να δείξουμε καί στην εικόνα πού βρίσκεται ο υπόλοιπος γαλαξίας!
Επάνω, στον ουρανό:
(…Υπό άλλη προβολή – εξαρτάται από την ώρα του 24ώρου, καί είναι από tablet με Stellarium on-line, όχι από υπολογιστή με την έκδοση γιά σκληρό δίσκο)
Ο γαλαξίας μας περνάει ανάμεσα Σκορπιό καί Τοξότη, καί επεκτείνεται κυρίως προς τα επάνω. Το κέντρο του βρίσκεται ακριβώς στη μύτη του βέλους του Τοξότη.
Σας θυμίζω καί τη συγκεκριμένη αντιστοιχία ουρανού-Γής, από πέρισυ:
Καί… τίιιι βρίσκεται επί Γής, στη θέση / απεικόνιση του γαλαξία μας;
Το σεισμικό ρήγμα Κωνσταντινουπόλεως που ξεκινάει από τημΠόλιν, περνάει από Άθω (θυμηθήτε: θαμμένος γίγαντας κατά την Τιτανομαχία, όπως ο …συνάδελφός του ο Εγκέλαδος στην Αίτνα, που προξενεί σεισμούς!), περνάει από Νεοχώρι Πηλίου (…τουριστικό περίπτερο του CERN! 🙂 ), καί καταλήγει περίπου στην πατρίδα του Αχιλλέα.
Από την εποχή της Αργούς στις Συμπληγάδες Πέτρες στον Ελλήσποντο,
μέχρι το βυθισμένο σήμερα νησάκι Βόθων, με τον τάφο του πατριάρχη Φωτίου του Μεγάλου,
μέχρι τους σεισμούς που ρίξανε τον τρούλλο της Αγίας Σοφίας καναδυοτρείς φορές…
…μέχρι τον σεισμό του 1999, αν καί λένε ότι ειδικά αυτόν τον προκάλεσε το Haarp!…
…Η Κωνσταντινούπολη είναι τρομερά σεισμογενής περιοχή. Καί μιλάμε γιά 7άρια ++!]
Υψηλή ενέργεια το σεισμικό ρήγμα, υψηλή ενέργεια κι ο γαλαξίας μας…
…Βλέπουμε πως όντως έχει βάση η συλλογιστική του γράφοντος γιά «φυσική» ( ; ) απεικόνιση του ουρανού στη συγκεκριμένη περιοχή.
. . . . . . . . . .
Τώρα, παρά το ότι η απεικόνιση του ουρανού δεν είναι υπό ακριβή κλίμακα, καταλαβαίνουμε πως: (α) όντως υπάρχει κάποιο αίτιο πίσω απ’ όλ’ αυτά, (β) υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες γιά απεικόνιση υπό ακριβή κλίμακα. Συγκεκριμένα, εδώ δεν είναι μακέττα χάρτινη· έχουμε να κάνουμε με γεωμορφολογία σε αρκετό βάθος, συγκρουόμενες τεκτονικές πλάκες, γεωλογική προϊστορία, κλπ.
Καταλαβαίνουμε, δηλαδή, πως υπάρχει μέν ένα αίτιο, που προσπαθεί να διαμορφώσει το γεωλογικό ανάγλυφο ακριβώς όπως στον ουρανό, αλλά δυσκολεύεται από αντικειμενικές συνθήκες.
δ. Οι συνέπειες
Πρίν, όμως, φτάσουμε στο αίτιο, ας δούμε επιτροχάδην τις συνέπειες των όσων διαπιστώσαμε.
Εάν το τοπίο στη Γή, καί δή στον Ελλαδικό χώρο, διαμορφώνεται όπως τα άστρα, τότε: επειδή ο ζωδιακός κύκλος ισχύει γιά + / – 200,000 (διακόσιες χιλιάδες χρόνια) εκατέρωθεν του σήμερα, συμπεραίνουμε ότι η περίφημη Αιγηΐδα ήταν παλαιότερη από 200,000 χρόνια! (Όλοι λένε ότι τότε η γεωλογική τοπογραφία της Ελλάδας δεν ήταν όπως σήμερα.)
Εάν, τώρα, ισχύει αυτή η αντιστοιχία (άστρα – γεωλογία Ελλάδας), τότε ένα καλό πρόγραμμα Αστρονομίας (σε συνδυασμό με κάποια ΤΝ) μπορεί να μας πεί με ακρίβεια πώς ήταν κάποτε, αλλά καί πώς θα είναι στο μέλλον η Ελλάδα!!! (Συν ασφαλής πρόβλεψη μεγάλων σεισμών, ίσως; )
ε. Αίτιο – 2
Αν νομίζετε ότι μέχρι στιγμής σας είπα σπουδαία καί πρωτόθωρα πράγματα, σας λέω ότι απλά φάγατε τους μεζέδες γιά το τσίπουρο – γιά την όρεξη.
Τώρα ακολουθεί η …έκρηξη!
Λοιπόν, το αίτιο;
Κάποτε, πρίν 3,200,000 (τρία εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες) χρόνια, εξερράγη ο πλανήτης Φαέθων. Πώς ξέρουμε τη χρονολόγηση; επειδή οι θάλασσες του πλανήτη αυτού έσκασαν (μετά την έκρηξη) επάνω στους δορυφόρους του Δία, όπου η φασματοσκοπία δείχνει αλμυρό νερό -καί δή, τέτοιας ηλικίας- σε κατά τα άλλα άνυδρα ουράνια σώματα.
Βέβαια, αν βάλουμε τα δεδομένα των φυσικών δορυφόρων του Δία σ’ ένα κομπιούτερ, θα δούμε καθαρά το πότε ακριβώς έδειχναν φάτσα όλοι ταυτοχρόνως προς τον Φαέθωνα, κι έφαγαν το μπουγέλο. Αυτός ο υπολογισμός, όχι μόνο θα επιβεβαιώσει τα φασματοσκοπικά δεδομένα, αλλά ίσως μας δώσει καί ακριβέστερη εκτίμηση του χρόνου της έκρηξης. (Λεπτομέρεια, αλλά κάτι μου λέει ότι «κάποιοι» έχουν ήδη επιχειρήσει τον υπολογισμό.)
Λοιπόν, μιά ριπή κομματιών του μακαρίτη πλανήτη, συν κομμάτια από τις δύο σελήνες του, ταξίδεψαν στις τεράστιες διαστημικές αποστάσεις ανάμεσα σε δύο πλανητικές τροχιές (Φαέθων / Άρης / Γή), κι έσκασαν επάνω στη Γή μας. Καί ειδικά στον Ελλαδικό χώρο.
Άνοιξαν κρατήρες (μάτια έχετε, θα τους δήτε), βυθίστηκαν πολύ βαθειά στο υπέδαφος, σε μή εξερευνήσιμο βάθος,…
…αλλά μας άφησαν καί κάτι «δωράκια».
Συγκεκριμένα (καί θα το πω στα ίσα), οι κάτοικοι του Φαέθωνα είχαν «κομπιουτεροποιήσει» ολόκληρον τον πλανήτη τους, με ένα πλέγμα (τεχνητών) κρυστάλλων μέσα του.
Το γιατί έκαναν κάτι τέτοιο (δηλαδή, σε τί θα τους βοηθούσε), όπως καί το γιατί ακριβώς εξερράγη ο Φαέθων, εφ’ όσον είχε τόσο μεγαλοφυιείς κατοίκους (δηλαδή, γιατί διέπραξαν τέτοιου μεγέθους μαλακία), θα μου επιτρέψετε να μην σας τα πω. Όχι επειδή δεν θέλω, αλλά επειδή δεν γνωρίζω. (Μόνο πολύ πρώϊμες σκέψεις έχω κάνει επί του θέματος.) Ακόμη κι αν γώριζα, πάντως, δεν θεωρώ πως η εποχή μας είναι κατάλληλη γιά τέτοιες κουβέντες δημοσίως.
Εν πάσει περιπτώσει, το αίτιο της συγκεκριμένης γεωλογικής διαμορφώσεως του Ελλαδικού χώρου, που σας έδειξα, είναι ένας τέτοιος κρύσταλλος του Φαέθωνα, χωμένος βαθειά στο υπέδαφος της Ελλάδας.
. . . . . . . . . .
Οι αστερισμοί αποτελούν ένα είδος νευρωνικού πλέγματος, όπως στη δομή του μυαλού που έχουμε. Καί σωστά, διότι οι αστερισμοί είναι προβολή στην ίδια ουρανογραφική περιοχή άστρων, που απέχουν τεράστιες αποστάσεις μεταξύ τους. Αν, λοιπόν, δρούν συλλογικά στην ανθρώπινη εξέλιξη -κι ίσως, όχι μόνον- (παρά τις αποστάσεις τους), τότε μιλάμε γιά ένα είδος υπερ-νοημοσύνης, ασύλληπτης από τον άνθρωπο.
Σύμφωνα με κάποιους «άλλους», τα άστρα που βλέπουμε είναι απλά μιά «προβολή»· δηλαδή, μιά ψεύτικη απεικόνιση… αν καί δεν προσδιορίζουν τίνος πράγματος.
Όπως καί νά ‘χει, σκεφθήτε γιά τί υπερτεχνολογία μιλάμε!!! Όπου ένας κρύσταλλος πιάνει την εικόνα (ίσως καί τη νοημοσύνη; ) του ουρανού, κι αμέσως την εφαρμόζει στο γεωλογικό ανάγλυφο!
. . . . . . . . . .
Στον Ελλαδικό χώρο, τέτοιοι κρύσταλλοι υπάρχουν κάμποσοι – κι αυτός είναι ένας από τους κρυφούς, ανομολόγητους λόγους, που μας πολεμάνε τόσο πολύ οι κάθε λογής ανθέλληνες. (Επειδή δεν τους έχουν αυτοί.)
Ειδικά περί το «γαλαξιακό κέντρο», υπάρχουν (κρυμμένοι καί μή προσβάσιμοι σήμερα) τρείς:
Ένας είναι -ας πούμε- εκπαιδευτικός· δείχνει μιά τρισδιάστατη προβολή του ουρανού, καί χρησιμεύει κάπως σαν διαστημικό gps. Μπορεί να μας οδηγήσει -ναί, σωστά μαντέψατε!- σε κάποια άστρα του αστερισμού του Κενταύρου!
Ένας άλλος, είναι σαν μαγικό ραβδί: σκέφτεσαι κάτι, καί σου το κάνει! Γι’ αυτόν ειδικά είχα γράψει κι ένα διηγηματάκι, κι έπαιξε ρόλο καί στις τελευταίες φάσεις του Τρωικού Πολέμου. (Φυσικά, είναι πολύ αρχαιότερος.)
Ένας τρίτος, είναι τρομερής ισχύος· είναι καθαρά ( ; ) ενεργειακή πηγή, καί είναι αυτός που διαμορφώνει το γεωφυσικό ανάλυφο, που σας έδειξα.
Δυστυχώς, κι οι «άλλοι» τα ξέρουν αυτά· μή σας κάνει εντύπωση. Ψάξτε πχ να δήτε την ταινία «Το λίκνο της ζωής» (έχει προβληθεί κάμποσες φορές στην τηλεόραση), με τη σιχαμένη τη Διαβολίνα Τζολί. Εκεί, μιλάει γιά τον κρύσταλλο της Σαντορίνης – καί, ναί, η καλντέρα του νησιού δείχνει πτώση μετεωρίτη του Φαέθωνα σε πολύ παλιές εποχές. Καί, ναί, η ταινία ξεκινάει με βροχή …μετεωριτών επάνω σε γαμήλιο γλέντι!!! Γιά να μή μένει καμμία αμφιβολία στους ψαγμένους, γιά το τί μας δείχνει η «άλλη πλευρά».
Καιρός, λοιπόν, να σας αποκαλύψω καί το αίτιο, που μορφοποίησε ένα μέρος της πατρίδας μας σαν γνωστούς αστερισμούς: είναι ένα από τα κομμάτια του Φαέθωνα που, λίγο μετά την έκρηξη, αφού διέσχισε την απόσταση δύο τροχιών μέχρι τη Γή μας, σφηνώθηκε με φόρα βαθειά μέσα στο έδαφος της Ελλάδας.
Εκεί, όμως, που έδωσαν ρέστα υψηλής ευφυιΐας (καί τους βγάζω το καπέλλο), είναι με το «παράρτημα», που ίδρυσαν στο Νεοχώρι Πηλίου.
Δεν ξέρω πόσα χρόνια έκαναν να παρατηρήσουν την εκπληκτική φυσική ομοιότητα του τοπίου με την περιοχή των αστερισμών κοντά στο Γαλαξιακό κέντρο (μέσα σε μιά συνολική γωνία 120-150 μοιρών ουρανογραφικού μήκους εκατέρωθεν αυτού), αλλά ήδη σας είπα ότι στην αφεντιά μου χρειάστηκε μιά γεμάτη πενταετία, ώστε να το πάρω χαμπάρι. Κι αν δεν προέβαιναν πρώτοι «αυτοί» στην παρατήρηση αυτή, καί δεν ιδρύανε «παράρτημα» εκεί στο χωριό (να με διαολίσει το ερώτημα του γιατί έγινε κάτι τέτοιο), τότε ίσως να μου έπαιρνε άλλα πέντε χρόνια (καί πλέον) να το παρατηρήσω.
Βλέπετε τί κάνει το λεγόμενο «bias»! (Δηλαδή τα προσωπικά νοητικά φίλτρα του καθενός.) Μπορεί κάτι να είναι μπροστά στα μάτια σου, καί δή γιά πολύ καιρό, αλλά να μην το βλέπεις. Στην περίπτωσή μου, κι ενώι γνώριζα άριστα την ύπαρξη -σε πολλούς πολιτισμούς- αρχαίων μνημείων σε σχήματα αστερισμών, ποτέ δεν θα μου πήγαινε το μυαλό ότι η ίδια η Φύση θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο! («Ποτέ»… Εντάξει, με μεγάλη πιθανότητα· καί με αρκετά μικρότερη, να το έβλεπα μετά από πολλά χρόνια.) Γιά τον απλούστατο λόγο, ότι γιά να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να μετακινηθούν ασύλληπτες ποσότητες χώματος, βράχων, πετρωμάτων, καί θάλασσας. Η δέ Φύση…
…Δεν μας έχει συνηθίσει σε ενέργειες (μην τρομάζετε…) ΝΟΗΜΟΝΟΣ όντος!
[…Άντε, γιά να μην τρομάξετε με μιά νοημοσύνη, που ξεφεύγει από τα αντιληπτικά σας όρια: η Φύση δεν μας έχει συνηθίσει ούτε σε δραστηριότητες καί επενέργειες δικές της, ομοιάζουσες αντιστοίχων κάποιου υψηλώτατης ποιότητας καί πολυπλοκότητας «μηχανικού» αυτοματισμού.]
Με το που βρήκα την απάντηση, αμέσως κατέστη φανερό πως «αυτοί» δοκίμαζαν να δούν εάν κατέβαινε κάτω στη Γή (στο συγκεκριμένο γεωγραφικό σημείο) η τρομερή ενέργεια του α’ Τοξότη· δηλαδή, της μαύρης τρύπας, γύρω από την οποία περιστρέφεται όλος ο Γαλαξίας μας. (Αφού η ίδια η Φύση έφτιαξε «όμοια» διάταξη!…)
‘Ομως, εδώ φαίνεται ακόμη μία φορά η κατάρα, που βαραίνει τους Άτλαντες: να φτάνουν μέχρι την πηγή, αλλά να μην πίνουν νερό! Πάντα σταματάνε στο «τσάκ», καί δεν κάνουν το επόμενο, τελειωτικό / καθοριστικό βήμα.
Εάν πράγματι συνέβαινε τέτοια «κάθοδος» ενέργειας, τότε θα συνέβαινε αρχαιόθεν, καί δεν θα περίμενε πότε θα παρατηρούσαν αυτοί την ομοιότητα τοπίου καί ουρανού. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι στην περιοχή θα συνέβαιναν περίεργα φαινόμενα…
ότι η συγκεκριμένη διαμόρφωση του τοπίου οριοθετείται πως έλαβε χώραν μέσα σε μιά χρονική περίοδο από 200,000 χρόνια πρίν την εποχή μας, έως 150,000 χρόνια πρίν. (Οίκοθεν νοείται, ότι τέτοια δουλειά δεν έγινε σε μιά μέρα – αν καί δεν μπορώ να συμπεράνω τη διάρκειά της.)
Γιατί αυτό;
Διότι οι αστερισμοί, όπως τους ξέρουμε σήμερα, έχουν ένα όριο υπάρξεως σύν πλήν 200,000 χρόνια από την εποχή μας. Πιό πρίν, αλλά καί πιό μετά, η μετατόπιση των «απλανών» αστέρων χαλάει το σχήμα των αστερισμών «πέραν αναγνωρίσεως».
Να το πω κι αυτό; θα το πώ: τέτοιες χρονολογήσεις μου θυμίζουν τις αντίστοιχες που δίνουν οι γεωλόγοι, γιά το πότε η Ελλάδα μας άλλαξε σχήμα: άλλες ξηρές καταποντίστηκαν, άλλες ανέβηκαν επάνω… κι εκεί, που τόσο παλιά η Ελλάδα ήταν σαν ενιαία περιοχή ξηράς με λίμνες (καί ονομαζόταν κάπως αλλοιώς), μεταβλήθηκε σ’ αυτό που ξέρουμε σήμερα.
Αυτά δεν νομίζω να τα σκάλισαν οι κρυφές «μαύρες» υπερευφυΐες του Σέρν (καί του ο,τιδήποτε παρόμοιου). Όπως δεν πρόκειται να βρούν ούτε το αίτιο (ακόμη κι αν αναρωτήθηκαν γι’ αυτό – που σίγουρα το έπραξαν), το οποίο έθεσε σε κίνηση τόσο τρομερές γεωλογικές ανακατατάξεις, ώστε (κατά το δυνατόν) να ταιριάξει το τοπίο της Ελλάδας με τους μόλις σχηματισθέντες γνωστούς μας αστερισμούς. Κι όχι μόνον το αίτιο δεν θα βρούν, αλλά ούτε καί τη σκοπιμότητα ενός τέτοιου φαινομένου.
Αυτά όλα δεν είναι γιά τα δοντάκια Ατλάντων καί παρεμφερών.
Πηγές:
https://ergdhmerg.wordpress.com/2022/07/24/%cf%8c%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%89-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%af-%ce%ba%ce%ac%cf%84%cf%89/
https://ergdhmerg.wordpress.com/2021/07/24/%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%cf%8d%cf%87%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82/
https://ergdhmerg.wordpress.com/2023/11/26/%cf%84%ce%b9%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%af-%cf%84%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1/
https://katohika.gr/katohika/cern-neochori-vortex-yaldabaoth/
https://ergdhmerg.wordpress.com/2024/10/13/%ce%ba%ce%bf%ce%bd%cf%83%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%bd%cf%84-%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bf%cf%85%cf%84-%cf%83%ce%ad%cf%81%ce%bd-8/
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου