Οι έμποροι των εθνών και της ενέργειας

 



Δημοκρατία (democracy αποικιακής αγγλοκρατίας)
Ποικιλομορφία (της ανοιχτής κοινωνίας, γιατί της χλωρίδας και πανίδας δεν αποτελεί προτεραιότητα {βιοποικιλότητα})
Προστασία του κλίματος (πράσινη ανάπτυξη και η κρίση γίνεται ευκαιρία για τους όπου γης και πατρίς εμπόρους)

Ανθρώπινα δικαιώματα 
Αλληλεγγύη
ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!

Εσύ είσαι η Ευρώπη!  YouEu





Η πλύση εγκεφάλου με την εικόνα τρισευτυχισμένων ανθρώπων με φόντο Β.Α.Π.Ε, γίνεται στους επιβάτες του μητροπολιτικού σιδηροδρομικού δικτύου, κοινώς μετρό.

Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές (τιμή αποζημίωσης των παραγωγών) για τον Οκτώβριο 2022 διαμορφώνεται σε 94 ευρώ ανά μεγαβατώρα για τα αιολικά πάρκα. Ακρίβυνε και ο αέρας...

Τα τρισήμισι μόνο χρόνια παλινωδιών της χωρίς στρατηγική εξωτερικής και ενεργειακής πολιτικής, μας έχουν κοστίσει ήδη πάρα πολλά. Ούτε καν κομπιουτεράκι δεν χρειάζεται για να υπολογίσει κανείς ότι προσεγγίζουν ήδη τα 140δισ σε απώλεια μελλοντικών εσόδων 3,5 χρόνων καθυστέρησης μαζί, με τα πληρωμένα από την τσέπη μας χαράτσια, που πήγαν υπέρ φίλων εφοπλιστών ή του καρτελ των εμπόρων της ενέργειας. (http://zeys-elaynon.blogspot.com/2022/10/o-lng-straight-ahead-4000mwh.html)

Τέλος, ο υπερχρεωμένος Έλληνας, βετεράνος της δεκαετούς μνημονιακής λιτότητας, απευθύνει χαιρετισμό στους υπόλοιπους Ευρωπαίους για την σημερινή ενεργειακή και οικονομική κρίση και για τον χειμώνα που έρχεται.  (http://zeys-elaynon.blogspot.com/2022/09/blog-post_89.html)




Εάν ορίζαμε τις ενεργειακές κοινότητες, θα λέγαμε ότι πρόκειται για τοπικούς αστικούς συνεταιρισμούς που επιτρέπουν στους πολίτες ως φυσικά ή νομικά πρόσωπα να συμμετάσχουν ενεργά στον ενεργειακό τομέα και να έχουν μια κοινή πηγή ενέργειας. Σκοπός τους είναι η προώθηση της ενεργειακής αλληλεγγύης, η καταπολέμηση της ενεργειακής ένδειας και η προώθηση μιας ενεργειακής δημοκρατίας, δηλαδή μια συμπεριληπτική και ενεργή συμμετοχή ιδιωτών, εταιριών και εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ελευθερία, Ειρήνη και Ενεργειακή Αυτονομία.

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε

Δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, ανεκτικότητα και αλληλεγγύη. Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές αξίες που μας ενώνουν. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κατέδειξε επίσης ότι η δημοκρατία, η οικονομία και η ενεργειακή μας ανεξαρτησία αλληλοσυνδέονται στενά. Ας διασφαλίσουμε μαζί καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια που παράγεται στην Ευρώπη. Μόνο μέσα από μια κοινή προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Να υπερασπιστούμε τις αξίες μας για να προστατεύσουμε το δικό σου μέλλον και της οικογένειάς σου, το κλίμα και τον πλανήτη.


Τι σημαίνει «You are EU»

Η εκστρατεία «You are EU» καλεί όλους τους Ευρωπαίους να συμμετάσχουν και να συμβάλουν ώστε να μετατραπούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με καθαρή ενέργεια που παράγεται στην Ευρώπη. Μπορούμε να βασιστούμε στη δύναμή μας, την οποία αντλούμε από την κοινή μας επιθυμία να διαμορφώσουμε τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Η «You are EU» είναι η δέσμευσή μας ως Ευρωπαίων, και καθεμία από τις συνεισφορές μας μετράει. Η «You are EU» είναι μια δήλωση ότι μπορούμε από κοινού να μεταβούμε σε καθαρή και εγχώρια παραγόμενη ενέργεια. Η «You are EU» μάς υπενθυμίζει ότι έχουμε πολλά να κάνουμε, αλλά ότι μπορούμε να τα κάνουμε μαζί, για το καλό των επόμενων γενεών. Τα παιδιά και τα εγγόνια μας μάς ωθούν να εστιάσουμε περισσότερο στην πορεία προς το μέλλον και στον κοινό μας στόχο —τη διατήρηση της δημοκρατίας, της οικονομίας και της ειρηνικής και ανεξάρτητης Ένωσής μας.

 

You are EU!


Περισσότερα στον σύνδεσμο
https://you-are-eu.europa.eu/index_el?fbclid=PAAaYSz-gaJdWNThcuyqLjKrur-m1hdhwwy3tNqUaUfwfewwV10-PqI8Q8o_o&external_browser_redirect=true




Σχόλια