Φέρνουν με την μορφή του κατεπείγοντος φωτοβολταϊκό πάρκο σε έκταση 16.000 στρεμμάτων

 




Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν λίγο πριν την εκπνοή της θητείας της παρούσης Δημοτικής Αρχής και μπρος τον φόβο πως μπορεί να χαθούν οι εκλογές μετά την παταγώδη αποτυχία διαχείρισης της κρίσης που έπνιξε την πόλη, χωριά και συνοικισμούς, φέρνουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος αύριο το απόγευμα σε συνεδρίαση που θα γίνει σε αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη , ένα έργο που θα επηρεάσει ολόκληρο τον ορεινό όγκο σε 8 χωριά και θα αναπτυχθεί σε μια περιοχή 16.000 στρεμματων που είναι τώρα βοσκοτόπια!!!

Περισσότερα 
https://www.energospolitis.gr/trikala-fotovoltaiko-parrko-antixasia/

Akuo Energy Greece: Βάζει στα σκαριά έργα ΑΠΕ 400 MW στη «λαβωμένη» Θεσσαλία

Με δύο μεγάλα έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 400 MW κλιμακώνει την παρουσία του στην Ελλάδα ο γαλλικός όμιλος Akuo SA.

Συγκεκριμένα, μέσω των θυγατρικών του εταιρειών της Akuo Energy Greece, Agroenergy Solar 1 και Agroenergy Solar 2 εξασφάλισε ισάριθμες βεβαιώσεις παραγωγού ειδικών έργων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς με ενσωματωμένη διάταξη αποθήκευσης και δυνατότητα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που απορροφάται από το δίκτυο. Ο πρώτος σταθμός εγκατεστημένης ισχύος 200 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 200 MW προορίζεται για τη θέση «Κανάλια-Ανατολική Λάρισα» των Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάς, Αρμενίου, Κάρλας, Κιλελέρ, Λακερειας, Νέσσωνος, Πλατύκαμπου των Δήμων Αγιάς, Κιλελέρ, Ρήγα Φεραίου και Τεμπών των Περιφερεαικών Ενοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας.

Ο δεύτερος σταθμός επίσης εγκατεστημένης ισχύος 200 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 200 MW προορίζεται για τη θέση «Ταμιευτήρες-Ανατολική Λάρισα» των Δημοτικών Ενοτήτων Αρμενίου, Κιλελέρ, Λακερειας, Πλατύκαμπου των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η τεχνολογία αποθηκευτικών συστημάτων των δύο έργων αφορά συσσωρευτές με την μέγιστη ισχύ έγχυσης και απορρόφησης να φτάνει τα 200 MW, την εγκατεστημένη χωρητικότητα του σταθμού αποθήκευσης τα 450 MW και την εγγυημένη (ωφέλιμη) χωρητικότητα τα 400 MW.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το δελτίο του διαχειριστή των ΑΠΕ ΔΑΠΕΕΠ, στη Θεσσαλία βρίσκονται εγκατεστημένα 740,72 MW φωτοβολταϊκών πάρκων, σε σύνολο 4,19 GW πάρκων σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, στην περιοχή της Θεσσαλίας βρίσκεται εγκατεστημένο περίπου το 17% της συνολικής ισχύος φωτοβολταϊκών της χώρας. 

https://www.michanikos-online.gr/akuo-energy-greece-%CE%B2%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B5-400-mw-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B1/?utm_content=buffere97fa&utm_medium=social&utm_source=linkedin.com&utm_campaign=buffer

Σχόλια