Τα ύδατα των σπηλαίων και του καρστ - κατανόηση, απειλές, προστασία


Με αφορμή την σημερινή, παγκόσμια ημέρα του νερού, η ΣΟΕ θέλει να σας υπενθυμίσει πόσο σημαντικά είναι τα σπήλαια και οι υπόγειοι καρστικοί υδροφόρες γενικότερα. Στην χώρα μας, πάνω από το 65% του πληθυσμού πίνει νερό που έρχεται μέσα από καρστικά συστήματα. Προστάτεψε τα σπήλαια!

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τόσο την Σπηλαιολογική κοινότητα όσο και όσους ενδιαφέρονται για θέματα περιβαλλοντικά για το φετινό Ευρωπαϊκό Συμπόσιο Προστασίας Σπηλαίων που θα πραγματοποιηθεί 9-13 Σεπτέμβρη στην Σλοβακία υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Προστασίας Σπηλαίων (https://www.eurospeleo.eu/ECPC/) της Ευρωπαϊκής Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας European Speleological Federation - Fédération Spéléologique Européenne.

Ο θεσμός τρέχει αρκετά χρόνια και συγκεντρώνει σπηλαιολόγους και άλλους μελετητές από όλη την Ευρώπη. Το θέμα του φετινού συμποσίου είναι "Τα ύδατα των σπηλαίων και του καρστ - κατανόηση, απειλές, προστασία" - θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο δεδομένης της πίεσης που θα υποστούν οι καρστικοί υδροφόροι λόγω της κλιματικής κρίσης αλλά και της εξάρτησης της χώρας μας σε καρστικούς υδροφόρους ορίζοντες για την ύδρευση.
Μπορείτε να ενημερωθείτε τόσο από την επίσημη σελίδα του συμποσίου - https://www.eurospeleo.eu/ECPC/esps/ , όσο και από τα μέλη του ΔΣ ΣΟΕ / Επιτροπής Προστασίας ΣΟΕ.




Πηγή
https://web.facebook.com/HellenicFederationSpeleology

Σχόλια