Colony Αποικία ντοκιμαντέρ για την Αιολική βιομηχανία στην Νοτιοκεντρική Εύβοια

 


Μια εθνογραφική ματιά στη ζωή των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στη νοτιοκεντρική Εύβοια, ένα ελληνικό νησί που είναι καταβεβλημένο από τη βιομηχανική ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας.

Το "Colony" είναι ένα ερευνητικό ντοκιμαντέρ που παράγεται στο πλαίσιο του προγράμματος infra-demos της NWO-Vidi, το οποίο μελετά τις υποδομές και τη δημοκρατία στην Ελλάδα. 

Το 'Colony' είναι μια ταινία των Σπύρου Γερούση και Δημήτρη Δαλακόγλου, με τη συμμετοχή των
Δημήτρης Σουφλέρης, Χάρης Τζωρτζάκης, Βαγγέλης Αβδελάς, Σοφούλης Λύκος, Στέφανος Μανδύλης, Μάριος Πούλος, Χρήστος Εμμανουηλίδης, Σπύρος Σιούλας, Νίκη Σιούτα, Βαλάντης Θωμάς.
infra-demos.net

Ανήκει στην σειρά: "Η διεθνοποίηση του προβλήματος της αιολικής βιομηχανίας"


Υπό το πρόσχημα της ανάγκης των ΑΠΕ, των ψευδών ισχυρισμών περί φθηνής ενέργειας, άλλων επιστημονικοφανών προτάσεων και μίας λάγνας πράσινης αναπτυξιακής προπαγάνδας, μας έχουν καταδικάσει σε περιβαλλοντικό θάνατο. Μπροστά στην τελική και ολοκληρωτική καταστροφή του τελευταίου τμήματος του νησιού μας, αισθανόμαστε κατάθλιψη και σαν να πάσχουμε από βαριά αρρώστια...

Μπροστά μας ανοίγεται το δίλημμα της ολικής καταστροφής της Εύβοιας ή το θαύμα μιας επαναστατικής εξανάστασης πολιτών, που θα μας δώσει πίσω τον τόπο μας και την ζωή μας. (Δ. Δ. Σουφλέρης)


Πηγή

https://eteriaperivallontoskimis.blogspot.com/2022/10/colony.html

https://eteriaperivallontoskimis.blogspot.com/2022/11/blog-post_46.html


Σχόλια