Πυρκαϊές και αιολικά

 




Όπου βρούν κορόϊδα καί διεφθαρμένους πωλητικούς οι εταιρείες (κυρίως από Γερμανία / Δανία / Ισπανία) που παράγουν ανεμογεννήτριες, τότε γεμίζουν οι βουνοκορφές από τα λεγάμενα «οικολογικά» σκουπίδια.

Οι ανεμογεννήτριες είναι όχι μόνον αναποτελεσματικές, αλλά επιζήμιες γιά το δίκτυο ηλεκτροπαραγωγής καί διανομής. 

Ας πάνε πρώτα να δούν τα παρατημένα αιολικά πάρκα των ηπαπάρα… που τα παράτησαν οι εμπνευστές τους, επειδή ούτε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα φέρνανε, ούτε συνέφερε οικονομικώς η διάλυσή τους. (Σήμερα, βεβαίως-βεβαίως, ισχύουν ακριβώς τα ίδια: ούτε αποτέλεσμα, ούτε ανακυκλώνονται.)

Αλλά, όποιος βλέπει τις αποτυχίες των άλλων καί πάει να κάνει τα ίδια (περιμένοντας, ίσως, διαφορετικό αποτέλεσμα!  ), είναι απλά ηλίθιος με πιστοποιητικό ISO – όπως οι δικοί μας οι «οικολόγοι» καί οι πωλητικάντηδες, τρομάρα τους.

Ηλίθιος πιστοποιημένος, το λοιπόν!… καί δεμπανάναι καί προφέσσωρ! (Το ένα, ουδόλως αποκλείει το άλλο.) ]


. . . . . . . . . . .


Με απλά λόγια, το εξηγώ: είναι σα να μην θέλεις μιά χοντρή μπαταρία (δηλαδή, μεγάλης ισχύος) γιά το αυτοκίνητό σου, αλλά να γεμίζεις τη θέση της κανονικής μπαταρίας με μπαταριάκια περιπτέρου… περιμένοντας ο συνδυασμός τους να βγάλει ακριβώς 12 Volts· καί αρκετά Αμπέρ, γιά να πάρει μπρός το αμάξι.


Όμως, εκείνο, που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι (καί πώς να το γνωρίζουν, αν δεν έχουν ασχοληθεί; ), είναι πως μιά μπαταρία που γράφει πχ 1.5 Volt, σπάνια είναι 1.5 Volt ακριβώς. Είτε θα έχει πέσει το βολτάζ λόγωι πολυκαιρίας, είτε -ανάλογα τον κατασκευαστή- θα κυμαίνεται από 1.2 μέχρι ίσως καί 1.54 Volts. (Σας μιλάω κατόπιν εκτεταμένων δοκιμών με το πολύμετρο, σε αρκετούς τύπους μπαταριών.)


Υπάρχει, βέβαια, μία περίπτωση να το έχουν διαπιστώσει πρακτικά, όταν κάποιες μπαταρίες συγκεκριμένης μάρκας κάνουν μιά χαρά γιά τηλεκοντρόλ, αλλά αν βάλεις τις ίδιες ακριβώς μπαταρίες σε παιδικά παιχνίδια, το πχ αυτοκινητάκι «δεν τραβάει». Η εξήγηση είναι ακριβώς αυτή, που αναφέραμε παραπάνω. (Αν καί η τεχνολογία κατασκευής των μπαταριών είναι κατά 99% η ίδια σε όλα τα εργοστάσια.)


Έτσι καί με τις ανεμογεννήτριες!… κι ακόμη χειρότερα. Διότι οι μπαταρίες βγάζουν συνεχές ρεύμα, ενώι οι ανεμογεννήτριες (τρίς χειρότερα!) εναλλασσόμενο… που γίνεται πρώτα συνεχές (αναγκαστικά!!! – γιά να είναι πιό εύκολα διαχειρίσιμο, όσον αφορά το ύψος της διαφοράς δυναμικού), καί μετά ξανά εναλλασσόμενο.


Κοινώς, βράσ’ τα κι άσ’ τα με τα «φουρφούρια».


. . . . . . . . . . .


Άρα, το ιδανικό θα ήταν να έχουμε μονάχα μία πηγή ρεύματος στο δίκτυο γιά όλη την Ελλάδα, αλλά στην πράξη κάνουμε συμβιβασμό με όσο γίνεται πιό λίγες, διασυνδεδεμένες. Όπως ήταν μέχρι πρόσφατα το δίκτυο της ΔΕΗ – καί δούλευε αρκετά καλά σε γενικές γραμμές. Όχι, όμως, αυτό το χάλι, που έχουμε ήδη κάπου 28,000 ανεμογεννήτριες, καί θέλουν να βάλουν κι άλλες!… Οι τέτοιες τεχνολογικές «λύσεις» (του πισινού του γαϊδάρου) είναι τελείως απαράδεκτες! Με τίποτε αποδεκτές.


Ο μόνος λόγος, που διαλύθηκε το υπάρχον δίκτυο (έκλεισαν οι με τζάμπα πρώτη ύλη λιγνιτικές μονάδες γιά χάρη των ανεμογεννητριών!), είναι ότι οι ανεμογεννήτριες φέρνουν μαζί τους παραδάκι χοντρό – από επιδοτήσεις, μέχρι μίζες. (Συν λεφτά γιά εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής πχ με -εισαγόμενο- φυσικό αέριο, που θ’ αναπληρώνουν …τις απώλειες, που φέρνουν στην ισχύ του δικτύου τα «φουρφούρια».) Γι’ αυτό μπαίνουν… γιά το παραδάκι. Αλλοιώς, δεν θα μπαίνανε καθόλου.


Αλλά, παρ’ όλ’ αυτά, μας απειλούν οι πωλητικοί, ότι αυτά τα τεχνολογικά «θαύματα» (τεχνολογίας του 1890) ίσως καί να μην μπορούν να μας δίνουν ρεύμα, αν πχ (Πανελληνίως) ανάψουμε όλα τα αρκουδίσια μαζί· άσε που έγινε καί πανάκριβο, το ρεύμα. (Μπά; μας έβγαλε τιμολόγιο ο θεός Αίολος; τέρμα το τζάμπα, δηλαδή;  )


Δηλαδή, παραδέχονται οι ίδιοι οι χειροκροτητές των «φουρφουριών» πως αυτά δεν είναι λύση. Όμως ο αποβλακωμένος λαός μας δεν τους τά ‘χωσε ακόμη εκεί που πρέπει.


. . . . . . . . . . .


Αυτά τα σιχάματα (οι ανεμογεννήτριες) φυτεύονται στις βουνοκορφές καί χωρίς να καούν δέντρα. Όμως, ο λόγος που καίγονται τα δάση, είναι ότι οι αγροτικοί δρόμοι είναι τελείως ακατάλληλοι γιά να στρίψουν τα φορτηγά που κουβαλάνε τα τεράστια πτερύγια των «φουρφουριών». Που σημαίνει:


Είτε ότι ο εργολάβος πρέπει να διαπλατύνει τον δρόμο με έξοδά του· καί, αν κόψει δέντρα, να κάνει επαναφύτευση (επίσης με δικά του έξοδα), είτε να γλυτώσει τα έξοδα, καίγοντας τα πάντα. (Τα πρόστιμα, αν σε πιάσουν γιά δασική πυρκαϊά, είναι γελοία. Γιά φυλάκιση, δέ, δεν το συζητάμε…)

Οπότε, τελείως …συμπτωματικώς, εκεί που έχουν δοθεί άδειες αιολικών, καίγονται τα πάντα. Ρίξτε ένα μικρό ψάξιμο στο ιντερνέτι γιά σχετικούς χάρτες, καί θα το διαπιστώσετε.


Βέβαια, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη ΔΕΝ είναι σύμπτωση, αλλά σε ποιόν τυφλωμένον ηλίθιο να το πείς αυτό…


. . . . . . . . . . .

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

https://ergdhmerg.wordpress.com/2023/07/28/%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b1%cf%8a%ce%ad%cf%82-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%ba%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ac%cf%87%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%b9%ce%bf/


...οι πυρκαγιές είναι υποχρεωτικές για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, όπως είναι απαραίτητη η αποχωμάτωση ενός οικοπέδου για τη θεμελίωση ενός κτιρίου...

Ποιος είναι ο εχθρός αυτών των υποχρεωτικών πυρκαγιών; …Αυτοί που θίγονται …Οι τοπικοί πληθυσμοί …Αυτοί οι οποίοι θα δώσουν τον υπερπάντων αγώνα, για να σώσουν τις περιουσίες τους και τα ζωντανά τους. Από τη στιγμή που οι πυρκαγιές θα ήταν αναπόφευκτες και ταυτόχρονα αυτοί οι οποίοι θα τις προκαλούσαν γνώριζαν ποιοι θα αντιστέκονταν, έπρεπε να λάβουν τα απαραίτητα αντίμετρα σε αυτήν την ενστικτώδη και παλλαϊκή αντίδραση.

.... η εξουσία, με «άλλοθι» το ΜΑΤΙ και στο όνομα της «προστασίας τής ανθρώπινης ζωής», το δικαίωμα να διώχνει ακόμα και ΒΙΑΙΑ τους ανθρώπους από τα «μέτωπα» της φωτιάς! Αναγκαίο προληπτικό μέτρο ήταν αυτό για τους προδότες των ανεμογεννητριών.

Αυτοί, που, μόλις εκδηλώνεται μια πυρκαγιά, δεν στέλνουν πυροσβέστες, αλλά αστυνομικούς …Αυτοί, οι οποίοι ΔΕΝ επιτρέπουν σε Έλληνες εθελοντές να συμμετάσχουν στην κατάσβεση!

https://panagiotistraianou.substack.com/p/8bc

Στο Μάουι αυτό που είδαμε ήταν ένας συνδυασμός τού ΜΑΤΙΟΥ και της Εύβοιας!

Κάθε φορά που η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και το WEF αποφασίζουν να «βοηθήσουν» τον Πλανήτη —«σώζοντας» μια περιοχή από τη «βρώμικη» ενέργεια—, ο σχεδιασμός είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ξεκινήσει επάνω σε «αποκαΐδια»! …Ξεκινάει από «λευκό χαρτί», που είναι «μαύρο» …σαν το κάρβουνο! 

Κάθε φορά που βλέπουμε έναν «παράδεισο» να «καίγεται», βλέπουμε «λίμνες» από ηλιακά πάνελ και «δάση» από ανεμογεννήτριες …Βλέπουμε επενδύσεις, που κρύβονται πίσω από περιβαλλοντικές «ευαισθησίες» …

Κατά «σύμπτωση», όπου οι ισχυροί τής Μπίλντερμπεργκ ανακοινώνουν μεγαλεπήβολα σχέδια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι «χαζοί» και «αναίσθητοι» κάτοικοι αντιδρούν και αυτό που ακολουθεί σχεδόν πάντα είναι μια πύρινη καταστροφή. Όπου οι μεγιστάνες με την περιβαλλοντική «ευαισθησία» δείχνουν να έχουν ένα ενδιαφέρον για ένα μέρος, σ’ εκείνο το μέρος περιμένουμε να εκδηλωθεί κάποια πύρινη καταστροφή …Μια καταστροφή, η οποία έχει πάντα ως άμεσο αποτέλεσμα την αλλαγή τού ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην περιοχή …Απλά πράγματα!

Ό,τι τους ενδιαφέρει προφανώς ως «επένδυση», γίνεται αρχικά στόχος ανάπτυξης εντατικών προγραμμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Από εκεί και πέρα το σενάριο είναι πάντα ίδιο …Πρώτα «καίγεται», απαξιώνεται, και, αφού εξωθηθούν οι ιδιοκτήτες στην απόλυτη αδυναμία τής καταστροφής, «εξαγοράζονται»! Πάντα οι «τυχεροί» είναι οι ίδιοι και πάντα με το «άλλοθι» της περιβαλλοντικής «ευαισθησίας».

Στην Εύβοια οι άνθρωποι νόμιζαν ότι είναι κύριοι του τόπου τους και αντιδρούσαν στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών …Δεν είχαν «πειστεί» από τις γνωστές υστερίες των δουλικών τής Μπίλντερμπεργκ για «Κλιματική Αλλαγή» και «Υπερθέρμανση του Πλανήτη» και δεν δέχονταν να τοποθετηθούν οι «ανεμοσαβούρες» στα μέρη όπου έβοσκαν τα ζώα τους ή «τρυγούσαν» τα μελίσσια τους. Τα «συμφέροντα», όμως, είχαν είδη επιλέξει την Εύβοια …και αυτό δεν μπορούσε ν’ αλλάξει…

…Οι «θύτες» είχαν ήδη «συναντήσει» τα «θύματα» στην Εύβοια και το εγκληματικό «πρότυπο» ήταν θέμα χρόνου να επαναληφθεί …Ήταν θέμα χρόνου να τους κάψουν τα πάντα …Να τους στερήσουν τη δυνατότητα να επιβιώνουν με τα δικά τους μέσα —χωράφια, ζώα, ξυλεία κλπ.— στον δικό τους τόπο. Στη συνέχεια θα εκμεταλλεύονταν τις καταστάσεις που θα προκύπταν εις βάρος τους …Θα εκμεταλλεύονταν την πλήρη κι απόλυτη αδυναμία τους να επιβιώσουν, που θα τους «έσπρωχνε» στην άμεση σύνδεσή τους —και κατά συνέπεια εξάρτησή τους— με το κράτος και τις πολιτικές του. Με την πυρκαγιά έλυναν όλα τους τα προβλήματα. Η καταστροφή των κατοίκων θα τους «έδιωχνε» από τον τόπο τους στο κρίσιμο χρονικό διάστημα που οι συνωμότες θα «έκοβαν» και θα «έραβαν» τα πάντα με βάση τον σχεδιασμό τους. Η καταστροφή δεν θα τους επέτρεπε να μπορούν καν να σταθούν στον τόπο, ώστε να γίνουν οι αυτόπτες μάρτυρες των όσων είχαν σχεδιαστεί εις βάρος τους. Η πυρκαγιά θα τους έδιωχνε από τα μέρη τους και η καμένη γη δεν θα τους επέτρεπε να επιστρέψουν γρήγορα.  Στο όνομα της γρήγορης «αναδάσωσης» ή «ανοικοδόμησης» μπορούν ν’ αλλάζουν όλους τους νόμους και να άρουν όλους εκείνους τους περιορισμούς —περιβαλλοντικούς, αρχαιολογικούς, πολεοδομικούς, πολιτισμικούς—, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν τους επέτρεπαν να αυθαιρετούν με μόνο στόχο τα υπερκέρδη.

https://noumer.blogspot.com/2023/08/blog-post_66.html?m=1


«τα δάση δεν καίγονται προκειμένου να τοποθετηθούν σ’ αυτά ανεμογεννήτριες, αφού αιολικά πάρκα μπορούν ούτως ή άλλως να κατασκευάζονται μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις. Το επιτρέπει η δασική νομοθεσία…». Τονίζει ότι με την απόφαση 2499/2012 ΣτΕ έγινε μια ριζική τομή στο άβατο των αναδασωτέων. 

Η εκμετάλλευση των αναδασωτέων μπορεί να ξεκινήσει την επομένη κιόλας της φωτιάς και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι αν επρόκειτο για δάση, αφού η διατύπωση «έργο το οποίο αποβλέπει την εξυπηρέτηση ανάγκης με ιδιαίτερη κοινωνική, εθνική ή οικονομική σημασία» αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες.

Το μέλλον, λοιπόν, για τα δάση της χώρας διαγράφεται ζοφερότερο από ποτέ. Τα δάση μας δεν κινδυνεύουν πλέον μόνο από τις πυρκαγιές, τυχαίες ή μη, ούτε από την ανικανότητα του κράτους για την πρόληψη και καταστολή τους. 

https://dasarxeio.com/2023/08/22/127997/

Και εδώ παλαιότερη ανάρτηση

https://eviaplan.blogspot.com/2023/05/blog-post.html?m=1


"Κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει. Όχι άλλες Α/Γ στη θέση των δασών". Αντώνης Φώσκολος

Σχόλια