Πολιτισμός της κλιματικής αλλαγής






"Κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει. Όχι άλλες Α/Γ στη θέση των δασών". Αντώνης Φώσκολος 

Η "επικοινωνία της κλιματικής αλλαγής", γίνεται η "ασπίδα" κάλυψης, όλων των προβληματικών πολιτικών επιλογών (έλλειψη υποδομών, απολιγνιτοποίηση - πράσινη ανάπτυξη) και αφήγημα εκφοβισμού για την αποδοχή αυτών.

Η κλιματική αλλαγή θεωρείται από τους Έλληνες πολίτες το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τον πλανήτη σήμερα, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, με θέμα «Τάσεις της κοινωνίας των πολιτών για την Κλιματική Κρίση στην Ελλάδα και τον Κόσμο» και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ημερίδας της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης με τίτλο “Climate Era”. https://energymag.gr/news/perivallon/klimatiki-allagi/tin-klimatiki-allagi-theoroun-oi-ellines-os-to-simantikotero-provlima-tou-planiti/



Με κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική κρίση, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νέες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις από τις 17 έως και τις 27 Αυγούστου. Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού.



Αρχαιολογικό Μουσείο Ερέτριας

Το Θέατρο σκιών του Χρήστου Στανίση παρουσιάζει την παράσταση Ο Καραγκιόζης και τα θηρία της κλιματικής αλλαγής για μικρούς και μεγάλους. Το λαϊκό είδωλο, ο διαχρονικός ήρωας της διπλανής πόρτας, ο Καραγκιόζης, είναι ο πλέον κατάλληλος πρεσβευτής για να παρουσιάσει στο κοινό τις ολέθριες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Βλέποντας ο Καραγκιόζης αυτά που συμβαίνουν γύρω του, πράγματα που επηρεάζουν το περιβάλλον, φοβάται για το μέλλον και ό,τι μπορεί να συμβεί. Κάνοντας αυτές τις σκέψεις, ο ύπνος τον τυλίγει στα φτερά του και τότε «ζει» τον εφιάλτη της κλιματικής αλλαγής. Παλεύει με τα στοιχειά της φύσης, τις μεταλλάξεις που γίνονται στα ζώα και έρχεται αντιμέτωπος με τον φοβερό εγκέλαδο. Τα μουσικά μέρη αποδίδει ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Σε συνδυασμό με τη μουσική μια ομάδα παραδοσιακών χορευτών εμπλουτίζει τα κενά που απαιτούνται προκειμένου να αλλάξουν σκηνικά ή φιγούρες.


Μια κουκίδα ευτοπία
26, 27 Αυγούστου 2023
Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας Αρέθουσα / Ώρα έναρξης: 21.00

Σύλληψη, χορογραφία: Ζωή Ευσταθίου
Έρευνα κίνησης: Ζωή Ευσταθίου σε συνεργασία με τις χορεύτριες Θέµις-Αριάδνη Ανδρεουλάκη και Χριστίνα Σκουτέλα
Ερμηνεύουν: Θέµις-Αριάδνη Ανδρεουλάκη, Χριστίνα Σκουτέλα
Πρωτότυπη μουσική: Tζεφ Βάνγκερ
Φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση: Μελίνα Μπουκουβάλα
Σχεδιασμός φωτισμών: Μαριέττα Παυλάκη
ΑΜΚΕ: ANEMA

Το έργο Μια κουκίδα ευτοπία βασίζεται στη σχέση της προσλαμβανόμενης χωρικής και χρονικής απόστασης της κλιματικής κρίσης µε τη διαμόρφωση θετικών συναισθημάτων και εσωτερικών κινήτρων για την ατομική και συλλογική δέσμευση προς την επιβράδυνσή της.

Η χορογράφος Ζωή Ευσταθίου διερευνά την έννοια της απόστασης, διαμορφώνοντας σχέσεις αλληλεξάρτησης και αυτονομίας, καθώς και συλλογικής προσπάθειας. Οι χορευτές επικεντρώνονται στα θετικά συναισθήματα και τα συνδέουν µε τη δέσμευση του ατόμου και της κοινωνίας προς την κλιματική αλλαγή. Συγκεκριμένα, ακολουθούνται κινησιολογικές διαδρομές και αλληλεπιδράσεις επίμονες, υποκινούμενες από εσωτερικά κίνητρα, οι οποίες δύνανται να τους καθοδηγήσουν σε µια έρευνα συλλογικής πράξης. Όπως µαρτυρά και ο τίτλος, η παράσταση αναζητά και διαμορφώνει, µέσω της τέχνης του χορού, των πολυμέσων και της σύγχρονης ηλεκτρονικής µουσικής, µια ευτοπία, έναν υπαρκτό τόπο και τρόπο επιβράδυνσης της κλιματικής κρίσης µέσω των θετικών συναισθημάτων.

https://digitalculture.gov.gr/2023/08/o-karagkiozis-ke-ta-thiria-tis-klimatikis-allagis-archeologiko-mousio-eretrias/

https://digitalculture.gov.gr/category/event/


Ξανά και με αποδείξεις δείτε τα μηνύματα από το μακρινό έτος του 1989 όταν είμασταν παιδιά και τέλεια εκπαιδευμένα απο τον ίδιο τον εχθρό μας. Εναν ανώμαλο εχθρό που μας έμαθε να είμαστε πειθήνια όργανα του μαθαίνοντας μας να υπακούμε με τις ύπουλες ενοχές της υπάρξεως μας.

Εναν άρρωστο εχθρό και εκπαιδευτή του ΝΟΥ μας από το μακρινό παρελθόν με μια πανίσχυρη δυνατότητα να ελέγχει όλα τα πιστεύω μας και να γυρίζει ανάποδα όλα όσα επιστημονικά ήταν ορθά, να ελέγχει όλα τα πανεπιστήμια και να τους λαδώνει όλους με το μονοπώλιο εκδόσεως χρήματος και χρέους

Επειδή μέχρι το έτος 2000 θα είχαμε πνιγεί απο την υπερθέρμανση οι μούλοι πολιτικοί μας καίνε συνεχώς, και αν δεν μας έκαιγαν συστηματικά σε όλες τις χώρες σε Αμερική και Ευρώπη πως θα δικαιολογούσαν το βράσιμο που δεν λέει να βράσει τους κοιμησμένους.

Όσο περισσότερες φωτιές βλέπετε σε χώρες, δες Ελλάδα και Καναδά, τόσο περισσότερο αδίστακτους εγκληματίες πολιτικούς έχει μια χώρα. Η χώρα μας φλέγεται κάθε χρόνο με πολλά θύματα και φέτος βλέπετε ότι ο αδίστακτος Νέρωνας ολοκληρώνει το έργο που του έχουν αναθέσει απο Παγκ. Οικονομικό Φόρουμ. 


Στην Αυστραλία η τράπεζα National Australian Bank ετοιμάζει εκπλήξεις στους πελάτες της.

Έτσι – από την 1η Νοεμβρίου 2023 – η NAB διατηρεί το δικαίωμα να σας σβήσει ή να σας ακυρώσει εάν πείτε κάτι που δεν εγκρίνει η τράπεζα σχετικά με την κλιματική αλλαγή 

https://korakas-news.gr/2023/08/o-ekpaideytis-evraze-tin-klimatiki-allagi-apo-to-1989.html

Σχόλια