Νέα Πορεία στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου

 


"Θα προσφύγουμε σε κάθε νέα αίτηση". Αυτές που έχουν γίνει ήδη, προχωρούν κανονικότα προς υλοποίηση, ενώ οι προσφυγές αποτελούν δυστυχώς για τον Δήμο τυπική διαδικασία ανούσιας διαμαρτυρίας. Οι συνεχείς διαπλατύνσεις και η διάνοιξη στροφών των δασικών δρόμων στα Κοτύλαια το επιβεβαιώνουν...


Το Γεωπάρκο Κεντρικής Εύβοιας Κοτυλαίων Ξηροβουνίου Σκοτεινής Δίρφυς (το σημαντικότερο καρστικό πεδίο των Βαλκανίων) με δεκάδες γεωτόπους περιορίζεται στο ηφαίστειο Οξυλίθου; Η μελέτη του ΕΚΠΑ για ένταξη σε ΕΣΠΑ για την ανάδειξη του γεωτόπου Οξυλίθου απορρίφθηκε από τον Δήμο, ενώ τα μεσαιωνικά μονοπάτια των Κοτυλαίων παραβλέπονται επιδεικτικά, τόσο από τον Δήμο όσο και από την Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών (Διάζωμα).


Η διάνοιξη νέου δασικού δρόμου στην κορυφογραμμή των Μανικίων το 2021, μάλλον δεν εξυπηρετεί τον πεζοπορικό τουρισμό, αλλά την πράσινη ανάπτυξη...

...Ένα παράδειγμα είναι ο δρόμος που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια (ίσως μέσα στο 
2021 την περίοδο της πανδημίας) στην περιοχή των Κοτύλαιων. Ο δρόμος αρχίζει 
από την περιοχή του χωριού Επισκοπή-Βρύση περνάει νότια από την περιοχή 
Μακρύσταλο και πάνω από την Μανικιάτικη Σκάλα και φτάνει μέχρι την περιοχή της 
Λυγκοσπηλιάς. Δεν υπάρχει προφανής λόγος όπως είπα για την κατασκευή του, ίσως 
ο Δήμος να γνωρίζει περισσότερα, αλλά φαίνεται να εξυπηρετεί τα σχέδια της 
κατασκευής των δύο αιολικών πάρκων του Μαυροβουνίου και των Μανικίων! Θα 
πρέπει να δοθούν εξηγήσεις....
(Θωμάς Θεοδοσιάδης, ΣΠΕΛΕΟ)


Αιολικά μονοπάτια Θαρρουνίων

Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 50 MW της ‘’PROGRESSIVE VENTUS WIND ΜΙΚΕ’’ στις θέσεις «ΜΑΚΡΥΑ ΛΕΝΙΑ» (25 MW) και «ΧΕΡΟΚΛΑΔΑ» (25 MW) του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου στο Ν. Ευβοίας. (ΠΕΤ : 2401005927)
https://eteriaperivallontoskimis.blogspot.com/2024/02/50-mw.html





Πηγή

Προεκλογική εφημερίδα "Νέα Πορεία" παράταξης Πορεία Δημιουργίας του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος (άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ΓΕΩΤΕΕ 2009 ΑΜ 4-04571 Γεωλόγων https://www.geotee.gr/MemberMitroo.aspx 2011-2014 σύμβουλος και μέλος επιτροπών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, 2014-2023 αντιδήμαρχος τεχνικών έργων & πολιτισμού Δήμου Κύμης Αλιβερίου)

Σχόλια