Χελιδονίσματα 2024: Υποδεχόμαστε τα χελιδόνια

 

Για 30ή χρονιά, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία μας προσκαλεί  να υποδεχθούμε τα χελιδόνια, φτιάχνοντάς τους μια φωλιά από πηλό! 


Ευβοία, Κύμη: Σάββατο 23/3, 10:30-13:00, Δημοτική Βιβλιοθήκη Οξυλίθου Κύμης. 
Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 4.30 μμ στο ΕΠΑΛ Κονιστρών μαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (ΕΟΕ), θα υποδεχθούμε την Άνοιξη και τα Χελιδόνια.
Εύβοια Κυριακή 24/3, από τις 11:00 στην πλατεία Οκτωνιάς
Εύβοια, Χαλκίδα: Κυριακή 31/3, 9:00- 12:30, Υγρότοπος Κολοβρέχτης

Από 8 έως 31 Μαρτίου, τα Χελιδονίσματα, η πιο χαρούμενη γιορτή της άνοιξης, επιστρέφει για 30ή χρονιά και δίνει το σύνθημα για να καλωσορίσουμε την άνοιξη και τα χελιδόνια. Η κεντρική δράση θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Μητροπολιτικό Πάρκο "Α. Τρίτσης", την Κυριακή 10 Μαρτίου, ενώ δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν υπό τον συντονισμό της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με βασικά υλικά τον ενθουσιασμό των παιδιών και τον πηλό, που αντικαθιστά το χώμα που τα χελιδόνια δυσκολεύονται πλέον να βρουν στην πόλη, τα παιδιά δημιουργούν τις δικές τους φωλιές και καλωσορίζουν τους αγαπημένους μας φτερωτούς ταξιδιώτες που αυτή την εποχή καταφθάνουν από την Αφρική.

Οι φωλιές μπορούν να τοποθετηθούν στο σχολείο ή στο σπίτι προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμες κατοικίες και σε εμάς την ευκαιρία να "συγκατοικήσουμε" μαζί τους και να τα παρατηρήσουμε από κοντά.

xelidonismata 2017 ORNITHOLOGIKI



 AFISA XELIDONISMATA PARKO TRITSI 2024 small

 

Παράλληλα, τα «Χελιδονίσματα 2024» θα υλοποιηθούν σε δεκάδες περιοχές ανά τη χώρα, ως ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ομάδες και συλλόγους καθώς και στο πλαίσιο σχολικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με εκπαιδευτικές ομάδες.

Ευβοία, Κύμη: Σάββατο 23/3, 10:30-13:00, Δημοτική Βιβλιοθήκη Οξυλίθου Κύμης. Διοργάνωση: Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Κύμης, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εύβοια, Αλιβέρι: Κυριακή 24/3, από τις 11:00 στην πλατεία Οκτωνιάς. Διοργάνωση: Παιδική χορωδία Οκτωνιάς, Κοινότητα Οκτωνιά

Εύβοια, Χαλκίδα: Κυριακή 31/3, 9:00- 12:30, Υγρότοπος Κολοβρέχτης. Διοργάνωση: Σύλλογος Σιδερίτης, Ομάδα Πολιτών για την προστασία του υγρότοπου Κολοβρέχτη, Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία

Πηγή

https://ornithologiki.gr/el/enhmerwsh-ekpaideush/enimerosi/ta-nea-mas/1730-xelidonismata-2024-ypodexomaste-ta-xelidonia-sto-parko-tritsi-kai-se-oli-tin-ellada

Σχόλια