ΜΠΕ ΑΣΠΗΕ Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει



Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» στη Γκιώνα!

Οι δεκάδες «διευκολύνσεις» που γίνονται από υπηρεσίες αρμόδιες για την αδειοδότηση Αιολικών Σταθμών, έχουν οδηγήσει πολλές εταιρείες αιολικών σε ακραίες ενέργειες ευτελισμού της διαδικασίας αδειοδότησης.

Πρόσφατο «κρούσμα», η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για #ΑΣΠΗΕ στη Ν. Γκιώνα, εντός χαρακτηρισμένου Καταφυγίου Άγριας Ζωής και λιγότερο από 1 χλμ. εκτός Σημαντικής Περιοχής για τα Πουλιά (ΣΠΠ). Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο συντάκτης της ΜΠΕ και περιβαλλοντικός μελετητής του έργου είναι το ίδιο πρόσωπο που διαχειρίζεται και διοικεί την εταιρεία του ΑΣΠΗΕ!

Με άλλα λόγια, η αξιοπιστία και η αντικειμενικότητα στα καλύτερα της.

Το κραυγαλέο ασυμβίβαστο δεν αρκεί για να κρύψει τις υπόλοιπες καραμπινάτες ανεπάρκειες της εν λόγω ΜΠΕ, με πιο εξωφρενική την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην ορνιθοπανίδα της περιοχής!

Υπό κανονικές συνθήκες, η απόπειρα μίας εταιρείας να λάβει αδειοδότηση κατ' αυτόν τον φαιδρό τρόπο θα προκαλούσε θυμηδία, επειδή όμως στην Ελλάδα το έχουμε ζήσει πολλές φορές αυτό το... έργο, δεν αποκλείεται να δούμε άλλη μία εξωφρενική αδειοδότηση ΑΣΠΗΕ.


Απόστολος Χριστόπουλος / ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ


Πηγή

https://ornithologiki.gr/el/enhmerwsh-ekpaideush/enimerosi/ta-nea-mas/1739-giannis-kernaei-giannis-pinei-i-adeiodotisi-aspie-sti-giona

Σχόλια